Potrebujete poradiť? 0910 810 020
Doručenie zadarmo pri nákupe nad 60€. Nepremeškajte zľavu.

Melatonín kapsule 60ks Konopná Farma Liptov

9.40 

Najznámejším z jeho účinkov je regulácia spánkových rytmov. Podporuje celkovú dobu spánku, jeho kvalitu a rýchlejšie zaspávanie. Tiež pomáha upravovať posunutú dobu spánku „jet lag“

Na sklade
Doprava zadarmo:
Pre všetky objednávky nad 60.00 
product-trust-badge
Zaručená bezpečná a spoľahlivá platba

Description

Informácie

Dávkovanie: 1 kapsulu denne (približne hodinu pred spánkom) zapite dostatočným množstvom vody

Odporúčané dávkovanie: 1 kapsula

Zloženie: L-glutamín, vegetariánska kapsula (hydroxypropylmetylcelulóza), melatonín

Skladovanie: Skladujte v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 6-25°C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti.

Upozornenie: Prípravok nie je vhodný pre deti, osoby do 18 rokov, tehotné a dojčiace ženy. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Uchovávajte mimo dosahu malých detí. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie prekročiť.

Spotreba: Podľa údajov uvedených na obale.

Väčšina z nás pozná melatonín pod názvom hormón spánku. V tomto článku by sme vám chceli priblížiť jeho funkcie v našom tele a jeho vplyv na imunitu a naše celkové zdravie.

Melatonín je hormón, ktorý sa uvoľňuje v mozgu a pomáha s načasovaním našich vnútorných hodín, teda spánku a bdelosti. U novonarodených detí sa melatonín začne uvoľňovať už v treťom mesiaci. Počas života sa časy najvyššej intenzity uvoľneného melatonínu menia, čo vedie k rôznym časom nám prirodzeným pre spánok a prebúdzanie. Zistilo sa, že niektoré osoby produkujú počas života výrazne menej melatonínu ako iné, čo môže mať vplyv na rýchlejšie starnutie, všeobecné zhoršenie kognitívnych, psychologických a sociálnych funkcií a na poruchy spánku. Množstvo vylúčeného melatonínu tiež súhlasí s dennými a sezónnymi zmenami v našom imunitnom systéme a tým dokazuje, že hrá dôležitú úlohy pri regulácií imunity.

Čo je imunita a ako funguje?

Ak naša imunita funguje správne, telo sa vie samo obrániť voči patogénom a tak zabrániť rôznym chorobám. Imunitný systém je základný mechanizmus na udržovanie homeostázy, teda stavu normálnej funkcie organizmu, kedy nie je narušovaný žiadnymi zmenami z vonkajšieho prostredia. Imunitný systém je tvorený rôznymi bunkami, molekulami a lymfatickými orgánmi. Ide hlavne o biele krvinky, špecifické antigénne receptory na povrchu T a B buniek, thymus a kostnú dreň, kde sa tieto bunky tvoria.

Na dosiahnutie homeostázy používajú živé organizmy prirodzené cirkadiánne hodiny (cirkadiánny rytmus). Tie pomáhajú telu pripraviť sa na zmenu svetla a tmy, teda fungujú na základe striedania dňa a noci. Ak sú tieto rytmy v súlade s vonkajšími zmenami, naše orgány fungujú lepšie, máme lepšiu náladu a náš imunitný systém je odolnejší voči rôznym chorobám.